professional observation

Bij KITE OPTICS, een belgisch familiebedrijf, werken wij al sedert 1992 aan de ontwikkeling van hoge-precisie optische instrumenten voor natuur observatie. Wij streven steeds naar uitstekende optische prestaties en uitmuntende mechanische kwaliteiten voor onze verrekijkers, telescopen en richtkijkers. Onze passie bestaat eruit al deze eigenschappen te combineren met één van de beste diensten na-verkoop in onze sector wereldwijd. Zo maakt KITE Optics voor u het verschil niet enkel in het veld maar ook daarnaast.

 

 
De onderneming

De onderneming

De hoofdzetel van Kite Optics is gelegen in Jabbeke, vlakbij het historische centrum van Brugge. Van hieruit zenden wij onze instrumenten naar tal van professionele instituten, universiteiten, natuurreservaten en gespecialiseerde winkels in meer dan 20 landen. De productie gaat van start in onze faciliteiten in Japan, waarna de instrumenten naar Jabbeke komen voor hun laatste afwerkingen en strikte kwaliteitscontroles, om dan uiteindelijk te vertrekken naar hun eindbestemming. Ook wanneer uw product ooit in nood zou zijn van herstelling of onderhoud, zal hier in Jabbeke de nodige zorg aan besteed worden in de daartoe uitgeruste ateliers.   

 
Familiale waarden

Familiale waarden

KITE OPTICS werd in 1992 opgericht door Georges De Putter, geboren in een familie van opticiens te Bornem, België. Op zeer jonge leeftijd had hij al grote interesse voor de verrekijkers en telescopen in zijn vaders optiekzaak. Georges is zelf gepassioneerd door natuur -en vogelobservatie wanner hij bij zijn ouders aan de slag gaat. Hij focust zich op de observatie-instrumenten en ontdekt een grote vraag vanuit zijn professioneel cliënteel naar betaalbaar materiaal zonder compromis op service en duurzaamheid. Dit zal snel leiden naar de oprichting van KITE Optics, een merk dat vandaag nog steeds steunt op de originele waarden die Georges stelde voor het merk dat vandaag verder wordt gezet door zijn 2 zonen Sebastien en Nicolas. 

 
Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Professionele observatie ligt aan de basis van het merk KITE OPTICS dat reeds een trouwe leverancier was van vele van Europa's mooie natuurreservaten en professionele instituten, nog lang voor het merk via gespecialiseerde verdelers beschikbaar werd gemaakt voor de particuliere klant. Naar onze visie is een verrekijker of telescoop veel meer dan zomaar een hobby instrument. Het is het werkmiddel waar vele wetenschappers, boswachters, gidsen, etc... dagelijks van afhankelijk zijn. Optische prestaties zijn één ding, maar wij hebben vanaf de eerste dag begrepen dat mechanische precisie, duurzaamheid en service minstens even belangrijk zijn. Door innovatie en onze toewijding aan kwaliteiten die zelfs voor de gebruiker in een eerste oogopslag niet zichtbaar zijn, kunnen wij onze klanten een instrument bieden dat niet enkel staat voor een uitstekend zicht, maar ook voor het beste in betrouwbaarheid en duurzaamheid. 

 
service en milieu

service en milieu

Wij zijn fel tegen de huidige wegwerpmaatschappij en het idee dat onze instrumenten niet hersteld zouden kunnen worden om bij het afval en uiteindelijk in het milieu zouden belanden. Ons oog voor kwaliteit voor elk afzonderlijk component gebruikt in onze producten, moet er ons van verzekeren dat het instrument een leven lang kan meegaan. Maar in geval van ongelukken en schade, moet de gespecialiseerde hersteldienst in Jabbeke ervoor kunnen zorgen dat elk product, ongeacht zijn leeftijd of de berokken schade, kan hersteld worden door vervangen of repareren van al deze afzondelijke componenten.

 
optische prestatie

optische prestatie

De natuur in zijn ware kleuren en contrasten dichter bij u brengen is de essentie van ons werk. Bij KITE Optics streven wij naar het ontwikkelen van de beste optische systemen voor verschillende types gebruik en verschillende budgetten. Onze beste optische ontwikkelingen, zoals die van de KPS HD telescopen, behoren tot de top 5 best presterende ter wereld. Tegelijkertijd willen wij ook het verschil maken met de KITE instap-modellen, waar net zoals bij de top modellen gehamerd wordt op de volledige set aan kwaliteiten waar KITE OPTICS voor staat.

 

Abonneer op
onze nieuwsbrief

© Kite Optics - alle rechten voorbehouden   Disclaimer   Privacy Webdesign Weblounge